Hvad har man på under skitøj

Hvad har man på under skitøj

Når det kommer til at klæde sig på til en dag på skibakken, er det ikke kun det ydre lag, der er vigtigt. Hvad du har på under dit skitøj kan have en stor indflydelse på din komfort, varme og ydeevne på pisterne. Her er en oversigt over hvad man har på under skitøj.

Basislag

Dit basislag er det første lag tøj, du har direkte på din hud. Det er afgørende for at regulere din kropstemperatur og holde dig tør. Vælg et basislag lavet af svedtransporterende materiale som polyester eller merinould.

Disse materialer hjælper med at fjerne sved væk fra din hud og holde dig varm og tør. Undgå bomuld, da det har tendens til at absorbere fugt og kan efterlade dig kold og våd.

Mellemlag

Dit mellemlag er det, der giver isolering og ekstra varme. Det kan være en fleece trøje, en let jakke eller en tynd sweater. Mellemlaget skal være åndbart og have evnen til at fælde varme tæt på din krop.

Det kan også være værd at overveje lag lavet af syntetiske materialer eller uld, da de bevarer varmen selvom de bliver våde.

Skibukser og jakke

Dine skibukser og jakke udgør det ydre lag af dit skitøj, og de bør være vandtætte, vindtætte og åndbare for at holde dig varm og tør i al slags vejr.

Sørg for at de har tilstrækkelig isolation, men stadig tillader bevægelsesfrihed. Det kan være en god idé at vælge skitøj med ventilationsmuligheder, så du kan regulere din kropstemperatur efter behov.

Sokker

Gode skisokker er afgørende for at holde dine fødder varme og tørre. Vælg sokker lavet af svedtransporterende materialer og undgå bomuld, da det har tendens til at absorbere fugt og kan føre til kolde fødder. Overvej også at investere i sokker med polstring ved trykpunkter for ekstra komfort og beskyttelse.

Handsker eller vanter

Beskyttelse af dine hænder er afgørende for at forhindre frostskader og holde dig varm og komfortabel. Vælg handsker eller vanter, der er vandtætte og isolerede, men stadig tillader bevægelsesfrihed og fingerfærdighed. Overvej også at bære et par tynde inderhandsker under dine ydre handsker for ekstra varme.

Hue, halsedisse og ansigtsmaske

Dit hoved og ansigt er også vigtige områder at beskytte mod kulde og vind. En varm hue, en halsedisse og en ansigtsmaske eller halsvarmer kan hjælpe med at holde dig varm og forhindre frostskader. Vælg materialer, der er bløde, åndbare og hurtigtørrende for optimal komfort.

At vælge det rigtige tøj til at have under dit skitøj er afgørende for din komfort, varme og sikkerhed på pisterne. Vælg materialer, der er åndbare, svedtransporterende og isolerende for at holde dig varm og tør under hele din skiferie.

Husk også at lag-på-lag princippet er nøglen til at regulere din kropstemperatur og tilpasse dig skiftende vejrforhold.

Scroll to Top